Publicaties

De prijzen voor nieuwbouwwoningen, zowel huizen als appartementen, gingen in het eerste kwartaal van 2024 weer de hoogte in. De huizenprijzen zetten daarmee de stijgende langetermijntrend voort na een korte periode van relatieve stabilisering in 2023. De stijgingen worden vooral gedragen door Vlaanderen, terwijl de prijzen in Brussel en Wallonië minder sterk stegen.

In het vierde kwartaal van 2023 stabiliseerden de prijzen van nieuwbouwvastgoed in België. Daarmee komt een voorlopig einde aan een jarenlange periode gekenmerkt door prijsstijgingen in de nieuwbouwmarkt die sneller gingen dan de secundaire vastgoedmarkt.

In het derde kwartaal van 2023 bleven de prijzen van nieuwbouwvastgoed in België verder stijgen, in weerwil van aanhoudende signalen over een afkoeling op de algemene vastgoedmarkt.

De prijzen van residentieel nieuwbouwvastgoed in België, huizen en appartementen, blijven ook in het eerste kwartaal van 2023 verder doorstijgen.

Buurtontwikkelaar Matexi en vastgoeddataplatform Realo lanceren met de Nieuwbouwbarometer een belangrijke aanvulling op het huidige landschap van indicatoren over de Belgische vastgoedmarkt.